Ibolyás utcai tagintézmény

Fruzsina utcai tagintézmény

Manó tanoda (Vásártér 1)

Életképek archivum

Életképek az Apponyi Franciska Óvoda mindennapjaiból

 

Életképek az Apponyi Franciska Óvoda mindennapjaiból

 

Uszodás beszámoló

Az úszótanfolyamot ebben az évben némi változásokkal kezdtük.

 

A létszám is csökkent-sajnos és Veronika néni is elköszönt tőlünk. A továbbiakban úgy alakult hogy Csilla néni és segítői vitték a csoportot uszodába.

Az uszodában is újdonságok vártak ránk. A gyerekek új oktatóval találkozhattak. Ő pedig Eszter néni volt aki a kezdő csoportot segítette és most már az új épületrészben folytathattuk a tanfolyamot.

Kb. 2 hónapos gyakorlást követően a haladó csoport fordulóponthoz érkezett, ami azt jelentette megismerkedhettek a mélyvíz izgalmaival.

Szintén az új épületrészben kaptunk helyet és a haladó csoport a 25 méteres medencében folytathatta tovább a gyakorlást. Bizony, itt már nem volt pajkoskodás, komolyan oda kellett figyelni az oktatóra, Dani bácsira. Itt már önállóan mozogtak a gyerekek a vízben és a medence széléről kapták az instrukciókat.

A vízhez szokás nem volt könnyű. A megszokott 33 fok után jött a 25 fok (+/-1fok).

uszas2015 1

Majd lassan megismerkedtek a gyerekek a medence hosszával, amikor is a szélén végig sétáltak úgy hogy fogták a medence peremét.

A későbbiekben folyamatosan ismételték az addig tanultakat. Úszódeszkával, kar és lábtempókat, majd hason és háton. A gyerekek nagyon ügyesen követték az utasításokat és ugrásszerűen fejlődtek a következő időben. Az utolsó órákra már deszka nélkül úsztak.

Azért be kell vallani nem mindenki kedvence volt a hideg víz de a megtanult feladatok attól még „működtek”.

uszas2015 2uszas2015 3uszas2015 4uszas2015 5

A mélyvizes megmérettetések után is járt a megszokott játék idő amikor is az óra végén vissza mehettek a kisebb vízbe és 10-15 percet játszhattak a játékokkal és egymással.

A kezdő csoport is nagyon szépen haladt a tanulással. A siklás már hibátlanul megy mindenkinek. A kar és lábtechnikákat is megfelelően begyakorolták. Az úszódeszkákkal és vizinudlikkal is mindenki ügyesen tud gyakorolni. Reméljük ebből a csoportból mindenki tudja majd tovább folytatni a következő tanévben az úszás tanulást mert hamarosan ők is kipróbálják majd az úszómedencét.

uszas2015 6uszas2015 7uszas2015 8

Május 7-re volt meghirdetve a nyílt nap amikor a szülők betekinthettek az oktatás pillanataiba. Óra után pedig az oktatók szívesen válaszoltak a kérdéseikre.

Remélem mindenki elégedett volt!

Tervek szerint a következő tanévben is indul tanfolyam.