Ibolyás utcai tagintézmény

Fruzsina utcai tagintézmény

Manó tanoda (Vásártér 1)

Életképek archivum

Életképek az Apponyi Franciska Óvoda mindennapjaiból

 

Életképek az Apponyi Franciska Óvoda mindennapjaiból

 

 Üdvözöljük Honlapunkon!

 

" A gyermekek úgy éreznek,

ítélnek és cselekednek,

miként azt azoktól látják,

akiket szeretnek és becsülnek..."

Dr Wlassics Gyula Vallási és Közoktatási miniszter 1896

Bemutatkozás

Óvodánk Fót város első óvodája, melyet gróf Károlyiné Apponyi Franciska 1943-ban a Suum Cuiqe Alapítvány segítségével nyitott meg városunk „ Újfalu” részén. 1948-ban állami óvoda lett. A 70-es évektől a meglévő 2 csoportot szülői munkaközösség munkájának támogatásával folyamatosan bővítettük, így alakult ki ebben az épületben a 4 csoport.

1980 szeptemberétől tagóvodaként Fót – „Öregfalu” körzetében működő 2-2 csoportot is hozzánk kapcsolták tanácsi határozat alapján. Az Öregfaluban egyházi ingatlanokban működtek az óvodai csoportjaink.

1995-ben az egyházi ingatlanokat visszaadtuk a katolikus egyháznak és az evangélikus egyháznak, és egy új modern óvodát építetett a fenntartó, melyben 6 csoportunkat helyezte el. Óvodánk jelenleg három telephelyen, 12 csoporttal működik.

 

Fruzsina utcai épületünkben 4 csoport, az Ibolyás utcában 6 csoport, a Fáy András téri, Fáy András Általános Iskolában 2 csoport működik.

Óvodánk a családi nevelés kiegészítője, amely a gyermekek 3 éves korától iskolába lépésig biztosítja a gyermekek intézményes nevelését, fejlesztését.

Óvoda kiemelt feladata a hagyományőrzés,a nemzeti és jeles ünnepek fontossága,a lokálpatrióta gondolkodás megismertetése kialakításának elősegítése a kisgyermekek és családjaik számára.Hisszük,hogy akkor van jelenünk, és jövőnk, ha a múltunkat tiszteljük, ismerjük,megbecsüljük.

 

Változatos tevékenységeket biztosítunk, különös tekintettel a gyermekek legfontosabb tevékenységére, a játékra.

 

Többféle mozgási lehetőség biztosításával-séták, kirándulások,túrák alkalmával-megteremtjük a gyermekek számára a mozgásöröm megélésének lehetőségét,amely biztosítja számukra a testi-lelki,szociális harmóniát.

 

További terveink között szerepel, tehetséggondozó műhelyek kialakítása a néphagyományőrzés keretein belül.

 

IMG 9586fb0a696edc8a6310d1760fcff8e3 VMárton nap   Apponyi F. Ovi 8 Márton nap   Apponyi F. Ovi 1DSCF0152IMG 9593e73efad6876991cbbcdf210c60af V